Misset Horeca: eigenaren One* in Roermond openen tweede zaak
Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaren van het met een Michelinster bekroonde Restaurant One in de ECI-fabriek starten in september een tweede horeca-avontuur in Roermond: restaurant Two in Hotel Dux.
Eerdere samenwerkingen in de vorm van een overnachting bij Hotel Dux gecombineerd met een diner bij restaurant One lagen aan de basis van dit nieuwe avontuur. Bistro Two wordt omschreven als een mooie zaak waar mensen zich thuis moeten voelen en waar genieten centraal staat. ‘Een beetje chic en modern maar toch informeel en vooral niet te stijf.ʼ De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen en heeft een terras op de Roerkade aan de Roer, met ongeveer 18 zitplaatsen. Ook de gasten van het Dux hotel zullen kunnen genieten van de roomservice van Two.
Dagelijkse leiding
De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurant manager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter, die reeds meerdere jaren actief zijn bij One. Chef Walter werkte eerder ook al bij tweesterrenzaak De Pastorale in Belgie. en kookte aan de zijde van onderandere ‘worlds best female chefʼAna Roš in opdracht van de JRE (Jeunes Restaurateurs dʼEurope) tijdens zijn verblijf van een jaar op de Malediven.‘Hij houdt van eenvoud, herkenbaarheid en ongedwongen eten, wat zal weerspiegeld worden in de menukaart.ʼ Two wordt een wat modernere variant van de klassieke bistro. Op de kaart wordt gewerkt met lokale, Nederlandse en ook seizoensgebonden ingredi.nten, iets wat we ook bij One sterk zien terugkomen. Op het menu staan onder andere de klassiekers als een steak tartaar, huisgemaakte kroketjes maar ook een boeuf bourguignon en snoekbaars met sauce antiboise zullen de kaart vervoegen.
Restaurant-manager Emmanuel is op zijn beurt verantwoordelijk voor de gasten en het goede verloop van de dagelijkse activiteiten. In afwachting van de opening wordt er hard gewerkt om een verrassende wijnkaart samen te stellen, met een mooie selectie Nederlandse wijnen, bekende klasssiekers en een selectie cocktails. Gastvrijheid staat voor hem gelijk aan ‘Ervoor zorgen dat mensen genieten van het leven en zich gewoon lekker relaxed voelenʼ, zoals de slogan ‘great food, great moodʼ ook al illustreert!
Zowel in de keuken als de bediening wordt er nog gezocht naar leuke en vooral enthousiaste medewerkers die samen een team willen vormen. Om te solliciteren mag gemaild worden naar info@bistrotwo.nl
Over Edwin Soumang en Bethany DeLong
Edwin Soumang, in 2016 verkozen tot Chef van het Jaar, uit het Limburgse Beek en Bethany DeLong uit Canada werkten in restaurants over de hele wereld. Hun paden kruisten elkaar in Australi.. Daar bloeide
de liefde op. Niet alleen privé, ook zakelijk blijken ze elkaar uitstekend aan te vullen. Restaurant One heeft Roermond op culinair vlak een flinke impuls gegeven. ‘We ondernemen zeer gecontroleerd en nemen alle beslissingen samen.ʼ