WINKELWAGEN

  • Geen producten in de winkelwagen.

Login

Lost Password

Skip to content
  • nl
  • en
  • de
  • RESERVEREN
  • CONTACT
T. +31 (0) 475 79 11 82
  • BistroTWO BistroTWO
  • TWO
    • BISTRO TWO
    • TERRAS
    • ROOFTOP
    • VERGADEREN
    • ROOMSERVICE
  • MENU
  • GIFTCARDS
  • HOTEL DUX
  • NIEUWS
  • NL
    • DE
    • EN
  • TWO
    • BISTRO TWO
    • TERRAS
    • ROOFTOP
    • VERGADEREN
    • ROOMSERVICE
  • MENU
  • GIFTCARDS
  • HOTEL DUX
  • NIEUWS
  • NL
    • DE
    • EN
  • RESERVEREN
  • CONTACT
  • T. +31 (0) 475 79 11 82
Chapeau Magazine Bistro TWO GO

Proef thuis bij Bistro TWO – Chapeau Magazine

Wise
16/11/2020
0 Comment

Proef thuis bij Bistro TWO – Chapeau Magazine

15:14 / 16nov2020
• Nieuws Bistro TWO GO, Chapeau Magazine

Gepubliceerd op www.chapeaumagazine.com/culinair/proef-thuis-bij-bistro-two op zondag 15 november 202

Auteur: Demy Janssen

Nu de horeca op slot is, moet ook de culinaire redactie van Chapeau het elders zoeken. Thuis bijvoorbeeld. Daar hoef je écht geen uren voor in de keuken te staan. De komende weken proeven wij de afhaalmenu’s van restaurants in beide Limburgen. Deze keer Bistro TWO Go. 

Deze zomer openden Edwin Soumang en Bethany DeLong hun tweede zaak in hartje Roermond. Het kleine zusje van Restaurant ONE kreeg de naam Bistro TWO en werd opgezet als laagdrempelige bistro. Op de kaart: Franse klassiekers en een driegangenkeuzemenu voor 38 euro.

Waar Soumang en DeLong tijdens de eerste horecasluiting besloten om geen take away te doen – ze vonden dat de ONE-ervaring onmogelijk te kopiëren was naar thuis – zagen ze voor Bistro TWO dit najaar die mogelijkheid wel. Vanavond proef ik dan ook voor de eerste keer bij Bistro TWO, maar dan gewoon thuis. En ik kan je nu alvast verklappen: het was een groot succes.

Chapeau Magazine Bistro TWO GO

Apéro

Er staat één groot pakketje, bestaande uit twee dozen, voor me klaar. De twee zijn netjes aan elkaar getapet met tape in de huisstijl van Bistro TWO. Leuke details, hou ik van. Beide dozen zijn goed gevuld. Twee keer het menu en alles voor een geslaagde apéro: gevulde eitjes, oesters, gedroogde worst, vers zuurdesembrood en een mandarijn-Bellini. Die cocktail is bon, heel soepel, een beetje zoet, niet te sterk. Leuk aangekleed met ingelegde mandarijnenpartjes en garnituur. Dan de oesters. Creuse 000 met een beetje citroen voor de liefhebber. Wat een genot. Heel smaakvol, niet te zout en lekker groot. Van het eitje kunnen de we niet zo goed verklaren waarom de inhoud zwart is. Het smaakt in ieder geval goed. ,,Gewoon, zoals die die oma vroeger maakte maar dan beter”,  concludeert mijn tafelgenoot.

En we beginnen pas net.

Chapeau Magazine Bistro TWO GO

Garnalen

 Na de uitgebreide apéro beginnen we aan het ‘Bistro TWO go driegangenmenu’. De samenstelling daarvan verandert elke week. Vandaag starten we met een garnalencocktail. Dit gerecht is – net als de gerechten die nog volgen – volledig klaar aangeleverd. De gerechtjes zijn zelfs zó mooi opgemaakt dat het onmogelijk lijkt om hem net zo mooi op een bordje te krijgen. Dus eten we uit het bakje: groene sla, avocado, komkommer, avocado-creme, kiemgroentjes, super mooie cocktailsaus en heerlijke verse hollande garnaaltjes. Ik ben normaal niet zo van de garnalencocktail, vanavond wel.

Ook trekken we het flesje wijn dat bij de bestelling zat open. De Ellermann Spiegel Riesling is mooi fris, makkelijk in de mond. Een klein zuurtje en lichte bubbel. Mooi.

Chapeau Magazine Bistro TWO GO

Eend

Het hoofdgerecht van vanavond moet voor serveren 20 minuutjes in een voorverwarmde oven. Dat alles staat – net als bij de andere gerechten die nog een laatste hand behoeven – heel duidelijk beschreven op het bijgeleverde menu én op de bakjes.

Na 20 minuten ruikt het resultaat al veelbelovend. De smaak doet daar absoluut niet voor onder. ,,Wauw’’ oordelen we in harmonie. Super malse gekonfijte eendenbout, heerlijk van smaak, een ‘goeie’ à l’orange-saus, witlof, toefjes aardappelmousse. Een heerlijk winters gerecht.

Chapeau Magazine Bistro TWO GO

Appel

Het nagerecht smaakt al net zo winters. Krachtig ingemaakt appeltje, luchtige cake, caramelsaus, nootjes en nog wat romige toefjes. We besluiten er maar één te eten en de andere tot morgen te bewaren. Terwijl ik dit schrijf ben ik ons daar dankbaar voor: straks nog een keer!

Na het zoete dessert zijn we nog niet klaar. Een van de verrassingen in de twee grote boxen was namelijk een goed gevuld kaasplankje. Maar liefst zes verschillende stukjes kaas, compleet met druifjes, nootjes en gedroogd fruit. Er zijn zelfs truffels voorzien voor bij de koffie.

Genoten

We hebben vanavond van de eerst tot de laatste hap genoten. Een top apéro en drie super verzorgde gerechten. Alle drie eigenlijk heel ‘gewoon’ maar op een bijzondere manier bereid. Ik kan niet wachten totdat de horeca weer open is, want als het in het restaurant beter is dan thuis, dan ben ik benieuwd wat het team van Bistro TWO verder voor ons in petto heeft.

Praktisch

Bistro TWO Go is elke week van vrijdag tot en met zondag geopend. Op de kaart staat een wisselend drie gangen menu (32,50 euro), borrel boxen in diverse soorten en maten, à la carte gerechten (3 tot 19 euro) en dranken. Je bestellingen bij Bistro TWO Go moet je zelf afhalen in Roermond.

Roerkade 11, Roermond (NL) – bistrotwo.nl

Proef thuis bij Bistro TWO – Chapeau Magazine was last modified: november 16th, 2020 by Wise
TAGS
Bistro TWO GO, Chapeau Magazine

TWO

Roerkade 11
6041 KZ Roermond
+31 (0)475 79 11 82
contact@bistrotwo.nl

OPEN

Dinner: Wo t/m Z0
Lunch: Za en Zo

Reserveren

WELKOM

  • Over TWO
  • ROOFTOP
  • VERGADEREN

SHOPPING

  • Giftcard store
  • TWO Account

POWERED BY THEMEDUTCH

© 2024 • BISTRO TWO
  • DISCLAIMER
  • TERMS
  • PRIVACY
  • CONTACT
Hello!
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsYES ALL GOOD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN