WINKELWAGEN

  • Geen producten in de winkelwagen.

Login

Lost Password

Skip to content
  • nl
  • en
  • de
  • RESERVEREN
  • CONTACT
T. +31 (0) 475 79 11 82
  • BistroTWO BistroTWO
  • TWO
    • BISTRO TWO
    • TERRAS
    • ROOFTOP
    • VERGADEREN
    • ROOMSERVICE
  • MENU
  • GIFTCARDS
  • HOTEL DUX
  • NIEUWS
  • NL
    • DE
    • EN
  • TWO
    • BISTRO TWO
    • TERRAS
    • ROOFTOP
    • VERGADEREN
    • ROOMSERVICE
  • MENU
  • GIFTCARDS
  • HOTEL DUX
  • NIEUWS
  • NL
    • DE
    • EN
  • RESERVEREN
  • CONTACT
  • T. +31 (0) 475 79 11 82

Hip proeven en ‘chillen’ in Roermond- Chapeau Magazine

Wise
22/10/2021
0 Comment

Hip proeven en ‘chillen’ in Roermond- Chapeau Magazine

09:32 / 22okt2021
• Geen onderdeel van een categorie, Nieuws

Met de opening van Bistro Two in Hotel Dux aan de Roerkade in Roermond hebben Edwin Soumang en Bethany DeLong van sterrenzaak One hun vleugels in de bisschopsstad uitgespreid. Het doel is hier een meer toegankelijke formule voor een ander prijskaartje. Het terras is redelijk compact, maar op het dak is er een hippe variant. Daar in de rooftopbar pronkt een heuse Big Green Egg voor de betere barbecuesmaak. Het meubilair gaat richting lounge. Als je hier op een mooie zomeravond met een glas wijn of een cocktail in de hand over het watersportgebied tuurt, dan heb je het echte vakantiegevoel al snel te pakken. De bistro met comfortabele stoe-len biedt aardig wat ruimte. Gelukkig maar, want het weer nodigt niet elke dag uit om op het dak te gaan staan. Gastheer Brandon Emmanuel geschoold bij One past goed bij het vlotte karakter dat de zaak wil uitstralen. We pikken een oestertje mee als smaakopwekker en gaan voor het driegangenmenu in twee varianten. Als start een zogeheten geplet Hereford-rund met piccalilly en bieslook. Dat levert alvast een frisse, welhaast tropische verrassing op. Fris is ook de Salade Niçoise. Een variatie op een klassieker, in een krokante en ei-genlijk creatievere versie met goede vis en een harmonische dressing. We proberen twee verschillende witte wijnen uit. Een Vinho verde  Gavarez: zeer aromatisch, fijn koolzuur, bescheiden zuurgehalte, smaakrijk met discrete finale. De perfecte zomer- en terraswijn. En de expressieve en verkwikkende Riesling van Ellerman Spiegel uit de Pfalz is ook heel goed.

Als hoofdgerecht gaan we aan een kant van de tafel voor vegetarisch met een groene kruidenravioli met broccoli, courgette, erwtjes, een groene en een witte asperge en dan natuurlijk de pasta zelf. De volle saus zorgt voor de harmonie. Het gerecht is puur, relatief eenvoudig en vooral lekker. Dat geldt ook voor de gekonfijte eend met geslagen puree met ook ravioli en groene salade. De dressing is evenwichtig en gelukkig niet te zoet, zoals je dat helaas veel tegenkomt. Een beetje pikante wijnazijn bij de fijne olie zou nog een welkome aanvulling zijn geweest. Ook hier twee wijnen per glas. De ene is een Portillo Pi-not Noir 2019 van Salentijn Mendoza, die minder bekoort en doet verlangen naar een Malbec van dit belangrijk en grote Argentijnse wijndomein. Omdat die niet per glas wordt geserveerd, komt de gastheer als alternatief met de Epicuro uit Puglia (Negroamaro en Cabernet Sauvignon), die volop voldoening verschaft. Dat doet ook de merlot van Salentijn met een zoe-te, gestructureerde kracht en voldoende lengte. Lijkt eerder mediterraans dan Argentijns.

Het ene menu wordt afgesloten met een zeer goed verzorgd kaasplateau met fijne, rijke rauwmelkse kazen. Het andere een creatie op basis van rood fruit, zomers lekker. Anders dan je tegenwoordig op menig terras meemaakt, komen de gerechten niet van de groothandel, maar worden nog zelf bereid in de keuken met mooie verse producten. Chef Lambert Walter speelt goed in op de hedendaagse trends, maar zorgt wel dat er eerlijke en smaakvolle gerechten op tafel komen. Een mooi adres dat de Roerkade een lift geeft.

De menukaart voor de bistro en het terras is behoorlijk uitgebreid met bij de dranken aardig wat cocktails en verder niet alleen een driegangen-menu voor 39 euro en à la carte, maar ook ‘bites’ van oesters tot bitterballen. Daarnaast ook diver-se salades en burgers van de Big Green Egg. Er is een aardig aanbod in open wijnen voor redelijke prijzen. De wijnkaart biedt een goede mondiale spreiding met gevarieerde vondsten, ondanks de dominan-tie van een wijnleverancier die in handen is van de eigenaars van het Argentijnse huis Salentijn.

Bistro Two
Roerkade 11,
Roermond
Tel 0475-791182
www.bistrotwo.nl

 

 tekst Jo Cortenraedt en Erik Sauter fotografie Guy Houben

Hip proeven en ‘chillen’ in Roermond- Chapeau Magazine was last modified: oktober 22nd, 2021 by Wise

MEER NIEUWS

Bistro-TWO-restaurant-roermond-roerkade-terras

Eerste 'Bibs' voor restaurants Roermond

Brandon Emmanuel Bistro TWO

Wij Limburg: Sterrenrestaurant ONE (Roermond) krijgt een zusje erbij: Bistro TWO

Eten met een goed verhaal

Navenant Magazine

Alle eer aan de schorseneer

TWO

Roerkade 11
6041 KZ Roermond
+31 (0)475 79 11 82
contact@bistrotwo.nl

OPEN

Dinner: Wo t/m Z0
Lunch: Za en Zo

Reserveren

WELKOM

  • Over TWO
  • ROOFTOP
  • VERGADEREN

SHOPPING

  • Giftcard store
  • TWO Account

POWERED BY THEMEDUTCH

© 2024 • BISTRO TWO
  • DISCLAIMER
  • TERMS
  • PRIVACY
  • CONTACT
Hello!
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsYES ALL GOOD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN